2016. április 3., vasárnap

Elszalasztott pontszerzés az utolsó pillanatban



Balassagyarmati Kábel SE – Kecskeméti TE-Kisokos 20-21 (8-12)
Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatyinszki.
Kábel SE: DJUKANOVICS – Duzsi 6, Dóczi, SZABÓ T. 7/3, Munkácsi, Albert-Tóth 2, Szabó A. 3. Csere: KAJDY, TIHANYI, Bécsi, Tokai, Vízler 2. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
KTE: KISÉK – Miss 4/1, SZABÓ B. 3, Burik 1, Füleki 1, ÉLIÁS 2, Horváth A. 1. Csere: Zaklajda (kapus), SCHEURING 5/1, Petrik-Varga 1, Gyárfás 3. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2. Kiállítások: 14 perc (+1 kizárás: Munkácsi, a harmadik 2 perces büntetés után), ill. 12 perc (+1 kizárás: Éliás, azonnali piros lap, mert az utolsó percben szabaddobásnál nem adta vissza a labdát).
Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-1, 13. perc: 5-3, 18. perc: 6-6, 27. perc: 8-9, 35. perc: 12-13, 46. perc: 14-18, 50. perc: 17-18, 55. perc: 17-20.

Szokatlan felállásban kezdte a mérkőzést a Kábel SE: a sérült Mikita nem utazott el Balassagyarmatra, így a jobbátlövő poszton Dóczit vetette be a kábeles szakvezetés, míg a védelem „kebelében”, a beállóban Munkácsi igyekezett zavart kelteni. Az első negyedórában mindkét oldalon nagyon sokat hibáztak támadásban a játékosok. Hiába szőtte türelmesebben akcióit a Kecskemét, bosszantó technikai bakikat vétettek, a labda többször kiperdült a kezekből. A kábelesek eleinte kihasználták a vendégek megingásait, Szabó András váratlan megoldásokkal vétette magát észre, góljai révén, majd Szabó Tamás értékesített büntetőjével két találatnyi előnyt szereztek a gyarmatiak, ám sokáig nem tarthatták ezt, mert a KTE hamar kiegyenlített. A játékrész második felében azonban fordult a kocka. A gyengélkedő házigazda átlövőkkel szemben egyre hatásosabban védekeztek az alföldiek, miközben az addig remekül működő nógrádi falon rendre rést talált a vetélytárs: Miss a jobb szélről futott középre, és így érte el csapata tizenegyedik gólját, kisvártatva  Szabó Balázs betörésével már négyre nőtt a különbség, ami szünetig meg is maradt.
                                                  Djukanovics remekül védett a mérkőzésen

A második félidő elején a harcosan pályára lépő Ipoly-parti legénység a hátrány szorgos ledolgozását tűzte ki célul. Ebben főként Duzsi járt az élen, a balkezes átlövő talpról és felugrásból egyaránt eredményes volt, általában Kisék kapujának alsó sarkában landoltak a lövései. A csereként beállt Tokai 12-13-nál akár ki is egyenlíthetett volna, ám a bal szélre sodródva elhamarkodottan lőtt, és kísérlete mellé szállt, a kontratámadásból viszont Gyárfás ismét kettőre növelte az előnyt.  Ráadásul a kecskemétiek újult erőre kaptak, Scheuring jóvoltából a 45. percben már négy góllal vezettek, és kívülről úgy tűnt, a fáradó balassagyarmatiaknak nem lesz több energiája a sokadik talpraállásra.
Nem így történt. Szabó Tamás és Duzsi vette magára a felelősség terhét – Albert-Tóth ugyanis végig megilletődötten kézilabdázott – és megint csak egy gól volt a különbség. Kajdy kétperces kiállítása alatt a KTE kihasználta az emberelőnyt, az utolsó öt percre megnyugtató előny birtokában fordulhattak. A gyarmatiak legjobbja, Szabó Tamás végső tartalékait mozgósítva, „kifacsart” helyzetből is pompás módon talált utat a hálóig, ezt követően Duzsi egy lerohanás után pókhálózta ki a felső sarkot, élessé téve a végjátékot.
Az utolsó percben, 20-21-es állásnál Győrffy mester gyorsan időt kért, és megbeszélte tanítványaival a legvégső támadás hadrendjét. A kidolgozott akció közben harsant a játékvezetők sípszava, és a védőfalban kakaskodó Munkácsi Robin és Szabó Balázs egyaránt a kiállítás sorsára jutott. Öt másodperc múlva villant a piros lap: Éliás egy szabaddobásnál nem adta vissza időben a labdát, ezért kellett elhagynia a játékteret. Csakhogy az ítélkezés alatt a sípmesterek elfelejtették megállítani az órát, a duda pedig megszólalt. Röpke tanakodás kezdődött, a tereferét követően a vendégek edzője, Ocsovai Zsolt ujjaival mutatta játékosai fel, mennyi maradt hátra: hét másodperc. Minden mindegy alapon előre jött Djukanovics kapus is, így lényegében kettős emberelőnybe került a Kábel. Gyors labdajáratás, a játékszer Duzsi kezébe került, aki a rövid alsó sarkot célozta – mint utóbb mondta, biztosra akart menni -, ám Kisék odaért, és hárított.
A lefújás után kisebb vita kerekedett a két fél vezérszurkolói között, de az indulatok hamar lecsillapodtak – amiben nagy szerepe volt a vendégek Balassagyarmatról elszármazott szakvezetőjének is.
Összességében egy gyenge színvonalú, sok hibával tarkított találkozón mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A Kábel SE többször felzárkózott a hátrányából, de a végén egy rosszul megválasztott befejezés miatt még az egyik pontot sem sikerült megkaparintania.
Győrffy Sándor: Ha két hete így védekezünk, biztosan győztesen hagyjuk el a pályát. Ma viszont a mérkőzés nagy részében támadásban csődöt mondtunk, és a sors hiába adta vissza az utolsó pillanatban az esélyt, nem éltünk vele.
Ocsovai Zsolt: Harcoltunk, küzdöttünk, és most a Fradi ellen tőlünk elpártolt szerencse is visszatért mellénk. A második félidő elején enyhén megingott a csapatunk, de végül teljesítettük, amiért Balassagyarmatra utaztunk.
Junior: 28-43.
Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése