2016. április 25., hétfő

Csapategységben szeletelt szegedi szalámi



Balassagyarmati Kábel SE – Pick-Szeged U23 28-26 (11-14)
Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.
Kábel SE: DJUKANOVICS – Duzsi 2, MIKITA 6, Kajdy, DÓCZI 1, ALBERT-TÓTH 4, Vízler 3. Csere: SZABÓ T. 8/4, Bécsi, SZABÓ A. 4, Tihanyi. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
Szeged: B. MANOJLOVICS – Gidai, FEKETE 8, HASZILLÓ 5/1, Szabó B. 2, LONCSAR 6, Dolezsál 3. Csere: Mezei, Sz. Manojlovics 1, Urbán, Árpási 1. Vezetőedző: Szabó Levente.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/1. Kiállítások: 10 perc (+1 kizárás: Kajdy, a harmadik 2 perces büntetés után), ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-0, 10. perc: 2-3, 20. perc: 8-9, 25. perc: 10-10, 34. perc: 13-16, 45. perc: 21-19, 50. perc: 25-21, 57. perc: 28-23.

Talán a közönség is megérezte, milyen fontos most az utolsó szalmaszálba kapaszkodnia a kiesés elkerüléséért vívott harcban a Kábel SE legénységének, mert közel telt ház szurkolt a kedvencek sikeréért. Az első öt-tíz percben alaposan látszódott a nagyfokú feszültség a játékosokon, mert a két gárda küzdelmébe rengeteg hiba csúszott. Hazai oldalon előbb Vízler két szép megoldással vétette észre magát, de átlövő társai eleinte nem álltak a feladatuk magaslatán, mivel kísérleteiket a honosított szerb kapus, Manojlovics biztosan hárította. A szegediek ellenben nem tudták a gyarmatiak megingásait kihasználni: egymás után két hétméterest is rontottak, illetve a harmincadik születésnapját a napokban ünnepelt házigazda hálóőr, Djukanovics szintén bravúrokat mutatott be. Mindkét együttes nagy energiákat mozgósított a védekezésre, az Ipoly-partiak több-kevesebb sikerrel akadályozták meg a beállós megjátszását, míg a délvidékiek magas védőfalával szemben igen hatástalannak bizonyultak a kábeles próbálkozások. Jellemző erre, hogy az első tíz percben mindössze öt gól esett.

A félidő közepére alaposan változott a játék képe, hiszen a korábbi időszakkal szemben, most rendkívül felgyorsult a gólgyártás. A jól megtermett szegedi átlövők, Fekete és Loncsar rendre megtalálták a rést a „pajzson”, de ugyanúgy tett a balassagyarmatiak részéről a hórihorgas Mikita is. Bosszantó módon azonban a labdaszerzésekből szervezett gyors leindulások nem váltak be: több alkalommal a visszarohanó csongrádiak kaparintották meg a játékszert, ha pedig mégis eljutott az inaló szélsőkig, Duzsi és Vízler egyaránt elhibázta az abszolút ziccert – előbbi például egy méterrel „cunderezett” mellé.
A sok hiba miatt egyik társaság sem tudott nagyobb előnyt kovácsolni magának, ám a vetélytárs szünet előtt némi fölénybe került, elsősorban azért, mert az átlövők pontosabban céloztak, így a „kis-pickesek” mehettek nyugodtabban a pihenőre.

Fordulás után rögvest szívós felzárkózásba kezdett a Kábel SE. Végre Albert-Tóth is átesett a holtponton, ez biztosan kellett a fiatal játékos önbizalmának növeléséhez. Egy kettős emberelőny alatt csillant fel először a gyarmatiak számára az egyenlítés esélye. A hat a négy elleni csatában Szabó Tamás remekül szervezett, és a kiharcolt büntetőket ő értékesítette magabiztosan – ezzel 16-16-nál utolérték a riválist, sőt, egy remek bejátszást követően Dóczi a vezetést is megszerezte a hazaiaknak.
Fordult a kocka, A kábelesek egyre inkább belemelegedtek, és felvállalták a rizikósabb megoldásokat is. Egy újabb emberfölényes időszakban – Kajdy roppant rutinosan magával együtt két szegedit is kiállíttatott – Szabó Tamás betörését, illetve Duzsi szélső megmozdulását követően már háromgólosra duzzadt a vendéglátó alakulat előnye. A szegedi fiatalok sokat kapkodtak, a második félidőre beállt Szabó András viszont bátran próbálkozott, a beállós pozíciójába befutva, majd a szélről egyaránt remekül célzott, és Albert-Tóth is megérezte, hogy kell bejuttatni a labdát Manojlovics hálójába. Még az sem zavarta meg különösebben az alakzatokat, hogy Kajdy elkövette harmadik súlyos szabálytalanságát, ettől kezdve mezét levetve a vezérszurkolók között biztatta a többieket.
Az utolsó öt percre fordulás előtt közvetlenül, 26-23-as állásnál Győrffy mester időt kért, látva, hogy az ernyedtebb tagok némi frissülésre vágynak. A tanácsok használtak, hiszen Albert-Tóth és Szabó András találata jelezte, ezen a napon a tavaszi szezon legjobban összpontosító balassagyarmati legénysége lépett a pályára. A végére a kimagasló formába lendült Djukanovics babonázta meg a BL-es klasszisok közvetlen utánpótlását, és bár kissé kozmetikázták még az eredményt, az alföldiek nem tudtak veszélyes közelségbe furakodni: Haszilló időn túli hétméterese még a sebekre sem jelentett különösebb gyógyírt.
Összességében a múlt heti csorbát alaposan kiköszörülni kívánó balassagyarmatiak kisebb megingásoktól eltekintve végig koncentrált és egyenletes teljesítményt nyújtottak, és több jó egyéni teljesítménnyel rukkoltak elő, ez jelentette a győzelem kulcsát..
Győrffy Sándor: A magas hőfokú küzdőszellem mellé ezúttal kiváló csapategység párosult. Végre átlendültünk a holtponton, így bizakodva várhatjuk a bajnokság véghajráját.
Szabó Levente: Az első félidőben hiába uraltuk a mérkőzést, néhány jogtalan kiállításunkat tökéletesen kihasználta a Balassagyarmat. Sajnos a játékvezetői felfogással nem tudtunk mit kezdeni.
Junior: 27-37.
Hegedűs Henrik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése