2020. március 29., vasárnap

Karantén napló 2/2


Március 29. 20.00

Furcsa ez a vasárnap. Az elmúlt tíz év legunalmasabbja. Pang minden, semmihez sincs kedvem. Kínomban némi olimpiatörténettel foglalkozom, de fél óra múltán azt is befejezem. Inkább a kert. Körülöttem a kutyáim, Muci macska nyávog egyet a lábamnál, a barackfán legalább húsz-huszonöt méh zümmög boldogan. Ők nem sejtik, hogy jön a „zima”, nem figyelik a meteorológiai jelentéseket. Holnap kérlelhetetlenül betör a hideg, és nekik is rejtekbe kell húzódniuk. A virágok meg… De a remény hal meg utoljára.
Kora este némi vásárlás. A Kék ABC pénztárjához érve először úgy érzem, mintha hétméteres lövéséhez készülődnék: nem szabad rálépnem a vonalra. Aztán olyan a benyomás, mintha a Keleti pályaudvaron készülnék egy Budapest-Berlin retúrjegyet vásárolni. A pénztáros zárt térben, a plexi előtt megy az áru a szalagra, a plexi mögött mehet minden a táskába, menet közben érintem a bankkártyát a kis ablakon keresztül a „terminálhoz”.
Rövid kerékpározás még, hiszen mostantól csak hét körül bukik le a nap. A nyugati égboltra tekintve csodás látvány tárul elém, amint a vörös gömb másodpercről-másodpercre mind lejjebb és lejjebb ér a horizonton, aztán eltűnik. Bealkonyult. Vár a vacsora, meg ennek a rendkívül sivár napnak az összegzése. Inkább hagyjuk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése