2019. január 1., kedd

Kocsonya parti a Kakasban


A szilveszteri mulatásnak megvannak a maga kialakult jó szokásai. A virsli falatozása és a pezsgő kortyolása teljesen természetes jelenségek ilyenkor, de akadnak olyan helyek, ahol több csipetnyi érdekesebb ízt is vegyítenek a kínálatban.
Romhányban, a falu „főutcáján” található Arany Kakas szórakozóhelyen már december 31-én a reggeli órákban gyülekeznek a korgó gyomrú férfiak – meg néhányan a gyengébbik nem képviselői közül is. A bejárat melletti széles asztal ekkor már roskadozik a kocsonyával teli tányéroktól. Az étket Kaliczka Ferenc (alias „Maci”) és családja több kondérban készíti el rendszerint előző nap, és a vendégek sorra járulnak elő buzgón kóstolgatva a téli időszak magyaros konyhájának elmaradhatatlan termékét, netán még repetát is kérve. Aki pedig kicsit késik, netán csak a késő délelőtti órákban toppant be ide, bizony, lehet, hogy lemarad az ízletes falatokról, mert hamar elfogy a jófajta finomság.

H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése