2017. április 4., kedd

Már nem áll kieső helyen a Kábel SE

Tiszavasvári SE-Quick 2000 – Balassagyarmati Kábel SE 24-28 (11-15)
Tiszavasvári, 300 néző, vezette: Hargitai I., Markó.
Kábel SE: BALOGH – Nagy 2, HORVÁTH 3, Gazdag 2, Dóczi 3, ALBERT-TÓTH 5, GYÖRGY 6. Csere: Varga (kapus), Kajdy 1, Bécsi 1/1, TOKAI 5, Székely, Gyuricska. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
A Tiszavasvári legjobb dobói: Csontos 8/3, Kiss 5.
Hétméteresek: 9/6, illetve 3/1. Kiállítások: 10 perc (+ 1 kizárás: Kovács), ill. 16 perc (+1 kizárás: Albert-Tóth, a harmadik 2 perces büntetés után).
Az eredmény alakulása: 8. perc: 4-2, 12. perc: 5-5, 24. perc: 10-12, 36. perc: 14-16, 41. perc: 14-20, 54. perc: 18-27.

Nem kezdte jól a „kiesési rangadót” a gyarmati csapat, a házigazdák eleinte pontosabban fejezték be az akcióikat. A félidő közepére azonban rendbe szedte magát a kábeles alakulat, és sikerült az egyenlítés. Ebben az időszakban kiegyenlített volt a játék, mindkét oldalon sok hibával tarkítva. A holtponton az Ipoly-partiak lendültek át hamarabb, a játékrész hajrájába érve átvették az irányítást, és Tokai, Dóczi, valamint Albert-Tóth találataival magabiztos előnnyel vonulhattak pihenőre.
Fordulást követően zárkózni igyekezett a Tisza-parti társaság, nem sok eredménnyel. A nógrádi gárda egy 4-0-s szakasszal még inkább elhúzott riválisától, sőt, Kajdy góljával már kilencre nőtt a különbség, miközben remekül működött a védekezés, a kapusok pedig több hétméterest hárítottak. A találkozó végén némiképp szépített a bizonyítványán a Tiszavasvári, de már nem tudták megszorongatni a balassagyarmati legénységet.

Összességében az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Kábel SE a mezőkövesdi kettős játékengedélyesek távollétében is a mérkőzés csaknem egészében jóval eredményesebb játékot nyújtott, amivel most már nagy szökkenésekkel menekül a kiesőzónából.
Győrffy Sándor: Amikor átvettük a vezetést, sikerült megnyugodniuk a játékosainknak és a második félidő java részében már azt a kézilabdát nyújtották, amit tudnak, és amit látni szeretnék tőlük.

Junior: 43-33.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése