2017. április 9., vasárnap

Kinyílt a gyarmati gólzsák

Balassagyarmati Kábel SE – Nyíregyháza SN KFT 38-32 (22-17)
Balassagyarmat, 200 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Kábel SE: Balogh – NAGY D. 9, HORVÁTH 5, SZÉKELY 7/1, Dóczi 2, Albert-Tóth 4, GYÖRGY 6. Csere: VARGA B. (kapus), KAJDY, Tokai, Kovács B. 3, Pordán 1, Bécsi 1/1. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
Nyíregyháza: Gadnai – Nagy Cs. 3/1, PÁNCZÉL 8, Braun, SÁNDOR 6, KAPLONYI 4, Vasas. Csere: Oláh (kapus), Varga L. 3, Erdős 3, Urbán 2, Illés 3. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 2/1.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 4-5, 13. perc: 9-6, 17. perc: 12-11, 21. perc: 15-14, 25. perc: 20-14, 36. perc: 25-20, 42. perc: 29-20, 49. perc: 31-25, 58. perc: 37-29.

Miközben a néhány száz méterre lévő sportcentrumban még javában rúgták a bőrt a BSE és az SBTC labdarúgói, már hangos dobolás zaja hallatszott ki az Ipolypart utcai sportcsarnokból: a kiesés elől elszántan menekülő balassagyarmati kézilabdázók a dobogó harmadik fokára pályázó nyíregyháziakat látták vendégül. A Kékes-ikrek nemzetközi szintű játékvezetői segédletével rendkívül lendületes iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon potyogtak a gólok, a védelmek nem tudták megakadályozni az akciókat. Elsősorban átlövésből és betörésekből próbálkoztak a csapatok, a nyírségiek oldalán Sándor és Kaplonyi, a gyarmatiaknál Székely és Horváth. Kezdetben az észak-alföldi együttes került némi fölénybe, de nem sokáig, mert néhány labdaszerzésből és szerencsés megoldásból (György például a kapusról és a kapufáról kétszer is kipattanó labdát vágott a hálóba) fordított a Kábel, sőt, György egy újabb, szép lövésével már 9-6-ra vezettek. A szokatlanul gyorsan pörgő események közepette a Nyíregyháza némileg felzárkózott, de egyenlítenie nem sikerült. Győrffy Sándor 15-14-es állásnál időt kért, ettől pedig úgy felfrissültek tanítványai, hogy zsinórban öt gólt lőttek, magabiztosabbá téve előnyüket, ráadásul, ha Székely értékesíti a megítélt hétméterest, még nagyobb lehetett volna a különbség a szünetre.

A második félidő elején vajmi keveset változott a játék képe. A jobbszélső Nagy Dániel még emberhátrányból is betalált, az északkelet-magyarországi együttesnél pedig csak Pánczél és néha a „vajkezű” Varga László tartotta a frontot, közelebb azonban nem tudtak férkőzni Székelyékhez. Ismét jött egy 4-0-s sorozat, ami után olybá tűnt, hogy akár kétszámjegyűre is duzzadhat a kábelesek előnye, de Varga, majd a csereként beküldött szélsők, Urbán és Illés gondoskodtak arról, hogy ez ne így legyen. Miközben Varga Balázs több átlövést is remek érzékkel hárított, támadásban a mind inkább fáradó társai nem igazán jeleskedtek, és a frissítésként beküldött Tokai és Pordán sem tett hozzá annyit a játékhoz, hogy megmaradhasson a tetemes előny, a Nyíregyháza némileg felzárkózott. Egy újabb balassagyarmati lendületvételt követően megint nőtt a különbség, Kovács, Pordán, valamint a nagyon leleményesen és hatalmas kedvvel kézilabdázó Nagy révén elhúzott a Kábel, így az utolsó percekben kivételesen nem kellett körömrágásig izgulnia a lelkes szurkolótábornak, hanem ütemes rigmusokkal köszöntötték a bajnokságban immár nyolcadik győzelmüket arató kedvenceket.
Összességében az első félidő második felétől kezdve egyre magabiztosan és kiváltképp eredményesen játszó balassagyarmati legénység ilyen arányban is teljesen megérdemelten múlta felül a keleti csoport egyik legmasszívabb csapatát.
Győrffy Sándor: Az elejétől kezdve nagy iramot diktáltunk, hogy minél előbb elfárasszuk nyíregyháziakat, abban a tudatban, hogy az alapcsapaton kívül nincs elég minőségi bevethető emberük. Ez sikerült is, és közben mi sem készültünk el az erőnkkel. Nagyon örülök, hogy végre így kinyílt a gólzsák, és bár mi is sokat kaptunk, a második félidőben percekig sem forgott veszélyben a győzelem.
Varga Zsolt: Sajnos sok mindent elrontottunk ezen a mérkőzésen, teljesen megérdemelten nyert a Balassagyarmat.
Junior: 27-38.

Hegedűs Henrik
Fotó: Hűvösi Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése