2017. április 30., vasárnap

Hatalmas izgalmak a végjátékban

Balassagyarmati Kábel SE – ContiTech FKSE-Algyő 23-23 (13-8)
Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
Kábel SE: VARGA – NAGY 4, HORVÁTH 3, Székely 4, BÉCSI 3/3, Albert-Tóth 4, György 1. Csere: Balogh (kapus), KAJDY, Gazdag 1, Kovács B. 3, Tokai. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
Algyő: KISS – Béleczki, HORVÁCZKI 4, SIMON 9, Valaczkai 1, RAFFAI, Velky 1. Csere: Herbert 1, Kocsis, Gazsó 1, Ambrus 2, TEIMEL 4/2, Döme. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2. Kiállítások: 12, illetve 14 perc.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-1, 14. perc: 5-4, 19. perc: 8-6, 30. perc: 13-6, 34. perc: 14-11, 41. perc: 16-16, 46. perc: 20-18, 54. perc: 22-21.

Rendkívül nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a bajnokság szinte biztos ezüstérmesének tekinthető Algyő kőkemény védekezéssel nyitott, az első percekben csak úgy villantak a játékvezetők kezeiben a sárga lapok. Ám a magasságbeli fölényt nem tudták hatékonyan érvényesíteni a vendégek. A Szegeden NB I-et is megjárt klasszis beállós, Herbert megmozdulásaiból két hétméterest is kiharcoltak, ám előbb Velky lövését védte parádésan Varga, majd Kocsis kísérlete a kapufán csattant. A másik oldalon eredményes akciókat vezetett Kábel, a sok keresztmozgással teljesen szétzilálták a délvidékiek alakzatait, Székely betörését követően pedig már 4-2-re vezettek a hazaiak. Az algyőieket láthatóan megzavarta a gyarmati gárda masszív figyelme az átlövőkre, Kajdy vezérletével ügyesen állították meg a próbálkozásokat, a Horváczki őrzésére kirendelt Bécsi pedig labdát is csent. A félidő közepe táján még inkább felerősödött az Ipoly-parti legénység védekezése. Varga sorozatban mutatta be a bravúrokat, az ellentámadásokból pedig Horváth, Kovács, majd Bécsi értékesített büntetői jóvoltából egyre duzzadt a házigazda társaság előnye. Sőt, szünetre igen tetemessé válhatott volna a különbség, ám előbb a rutinos Ambrus csökkentette azt, míg a lefújás pillanatában Simon a „Kígyó térről”, saját térfelének közepéről szerezte meg csapata nyolcadik gólját.

Fordulás után a kellő fejmosástól szemlátomást felpaprikázódott Tisza-parti együttes még tovább emelte a tempót, és ezt a váltást nem bírták követni Székelyék. A közönség csak azt észlelte, hogy egyre fogy a fór, és egyre több a hiba, az akadozás a Györffy-alakulat gépezetében.  Az egyenlítés pillanata tizenegy percet követően érkezett el, de az ex-szegedi kézilabdázókra építő algyőieknek nem sikerült a fordítás. Albert-Tóth néhány szerencsés, sáncot is érintő átlövését követően ismét két találattal mozdult el a holtpontról a Kábel SE, de az újabb előnyt sem tartották meg a balassagyarmatiak, mert előbb Gazdag bakizott ziccerben, majd Bécsi hétméterese a felső kapufáról kifelé pattant.
Az utolsó öt perc kiélezett küzdelemben, iszonyatos izgalmakat hozott. György a bal szélről a nap leglátványosabb gólját lőtte a kapuba, saját tengelye körül teljesen megfordulva csavarta a hálóba a labdát, ezzel 23-22-re alakítva az eredményt. A válasz sem késett volna, ám Simon elrontotta a talpról leadott bombát, majd egy emberelőnyös helyzetet kihagyhatatlan ziccerig játszottak ki a gyarmatiak, de Albert-Tóth közvetlen-közelről elrontotta az elronthatatlant. Negyven másodperccel a befejezés előtt egy páros kiállítás után lehozta kapusát is Dankó Ervin, majd a korábban nem sokat ügyeskedő Kocsis túljárt Balogh eszén és kiegyenlített.
Tizenhat másodperc maradt hátra. Győrffy Sándor időt kért, kidolgozták az utolsó akció menetét. A labda egészen Kovács Bencéig jutott, aki egy csel után a jobbátlövő posztján betört, de lövése mellé szállt. A duda megszólalásának pillanatában kisebbfajta kakaskodás alakult ki az algyői kapu mögött a vendégjátékosok és néhány szurkoló között, ám közbeléptek a rendezők, és gyorsan lehiggadtak a kedélyek. A pontszerzést az algyői játékosok úgy megünnepelték, mintha csak az egész bajnokságot nyerték volna meg.
Összességében az első félidőben remek formába lendült a Kábel SE, elsőrangú védekezést mutatott be a társaság és támadásban is hatékonyan kézilabdáztak, ám a második félidőben a tetemes előnyt az összpontosítás hiánya, és a fáradtság miatt nem tudták megtartani.
Győrffy Sándor: Nem tudom hirtelen megmondani, hogy nyertünk, avagy vesztettünk egy pontot, elvégre az ezüstérmessel játszottunk. Sajnos a második félidőben csak halvány nyomaiban nyújtottuk az első harminc perc teljesítményét, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat.
Dankó Ervin: Nyerni jöttük, egy ponttal távoztunk, köszönhetően az első félidő totojázásainak és tehetetlenségeinek. Szerencsére azonban felálltunk a padlóról.

Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése