2017. december 2., szombat

Teljesen újjáformálják a piacteret Rétságon

A napokban örömhírt közölt a „postás” Rétság önkormányzatával. Közel ötszázmillió forintot nyertek el a Terület – és Településfejlesztési Operatív Programon belül, a városi közterületek környezettudatos, család – és klímabarát megújítása, közkeletű nevén „zöldváros” címszóval. Ebből jövő tavasztól több, komoly fejlesztést végrehajtanak.

Hegedűs Ferenc, Rétság polgármestere elmondta, rendkívül nagy öröm számukra ez a támogatás, mert így a 2018-ra tervezett három, nagymértékű fejlesztési terv közül az elsőt már a következő esztendő elején megvalósíthatják.
A kép bal oldalán látható zöldövezet is megújul
- A 468 millió 102 ezer forint összértékű projektről november 21-én írtam alá Salgótarjánban, a megyei közgyűlés székhelyén a megállapodást, amiért köszönet illet minden közreműködőt – hangoztatta a polgármester. – A forrás legnagyobb részét a piactér teljes rekonstrukciójára fordítjuk. A buszforduló tőszomszédságában lévő terület az utóbbi időben már igen elhanyagolt, lepusztult képet mutatott. Lényegében csak a telek sarkán lévő húsbolt működik, a két, elavult állapotú fabódé teljesen üresen, lelakatolva áll. Ezeket elbontjuk és egy ízléses, a kereskedők és a vásárlók minden igényét tökéletesen kielégítő, huszonegyedik századi piacteret alakítunk ki. A jelenlegi faházak helyére egy hat üzlethelyiséget magába foglaló, korszerű pavilonsort építünk, középre pedig az őstermelők számára létesítünk fedett elárusító helyeket. Természetesen az infrastrukturális követelményeket is biztosítjuk. Remélem, így valóban olyan kiszolgáló létesítménnyel gazdagítjuk a várost, amelyet hamar megszeretnek az emberek, és nem csak az egy-két piaci főnapon járnak-kelnek majd itt a vásárlók tömegei.

Hegedűs Ferenc hozzátette, a fejlesztés további ütemezésében a nagyparkoló szomszédságában található pénzintézeti fiók előterét teszik rendbe, virágosítással, parkosítással, hasonlóképpen megszépül a templomkert, illetve az általános iskola előtti zöldövezet, és végre egy nagy óhaj is teljesül: a polgármesteri, illetve járási hivatal épületegyüttese hátsó udvarán lévő parkoló szilárd burkolatot kap, amivel évtizedes gondot oldanak meg. 
Hegedűs Henrik 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése