2017. december 2., szombat

„Tavaszra határtalanul győzni akaró csapatot szeretnék”

Menet közben történt vezetőedző-váltás a Balassagyarmati VSE labdarúgóinál. Az NB III-as alakulat az utolsó két őszi bajnoki mérkőzésen már Szanyó Károly irányításával lépett pályára, amely egy ponttal gazdagodott.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Kis Károly, a gárda korábbi mestere olyan egyezséget kötött a klub vezetőivel, ha magasabb osztályból kap ajánlatot, bármikor távozhat. Ő már másfél hónappal ezelőtt bejelentette, az őszi idény végén elbúcsúzik tanítványaitól, ám végül úgy alakultak a körülmények, hogy ez már korábban, a Cigánd ellen elszenvedett 2-0-s vereség után megtörtént. Így foglalhatta el helyét a gyarmatiak kispadján Szanyó Károly, az Újpesti TE 220 NB I-es bajnoki mérkőzésen játszott egykori olimpiai válogatott labdarúgója, aki edzőként legutóbb a másodosztályú Csákvárnál tevékenykedett. Már az ő vezetésével előbb a Putnoktól kikapott a társaság, az idényzárón pedig Nyírbátorban értek el gól nélküli döntetlent.

- Egy ismerősöm közvetlen kapcsolatban áll a Balassagyarmati VSE egyesületi vezetésével, így vették fel velem a kapcsolatot – idézte fel Nógrádba kerülésének körülményeit a negyvennégy esztendős tréner. – Eredetileg a téli felkészülés kezdetére érkeztem volna, de váratlanul szóltak, hogy már előbb vágjak bele a közös munkába. Hogy mennyire jelent kihívást egy NB III-as legénység irányítása? Mindenképpen. Főleg olyan helyeken szerettem eddig is dolgozni, ahol imádják a futballt, ahol sok a néző, ahol van kiért, kikért hajtani-küzdeni. Ezekből a szempontokból is kiemelten fontosnak tekintem a balassagyarmati munkát.
Szanyó Károly hozzátette, sok tekintetben szerencsés, hogy már menet közben átvehette az edzői stafétabotot, mondván így rögvest feltérképezheti a csapat képességeit, a játékosok kvalitásait, egyéniségét, és így sokkal könnyebb lesz mindent megszervezni a tavaszi folytatásra.
- Kijelenthetem, azért mert az együttes az ősz végére hullámvölgybe került, nem elsősorban az egyéni tudásszint állapota a felelős – mondta Szanyó Károly. – Sokkal inkább mentális gondokat tapasztaltam, hiányzik a kellő önbizalom, a határozottság, enyhe fásultsággal találkoztam, ami alapvetően rányomta a bélyegét a teljesítményre. Mindenkinek erőt kell meríteni, fel kell szívnia magát, mert csak így érhetőek el a továbbiakban sikerek. Tavaszra határtalanul győzni akaró csapatot szeretnék kialakítani, amely több játékrendszerben is otthonosan mozog a pályán, és minden egyes mérkőzés után emelt fővel jön le a gyepről. Ehhez lehet, hogy némi szerkezeti átalakítás is szükséges, de ez már a jövő feladata lesz.

H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése