2017. június 6., kedd

Tiszakécskére megy a BSE

Az egyik legerősebb ellenfelet sorsolták ki a Balassagyarmati VSE labdarúgói számára az NB III-as felkerülésért vívandó összecsapások során. Kis Károly együttese azzal a Tiszakécskével került össze, amely nyolcpontos előnnyel nyerte meg a Bács-Kiskun megyei bajnokságot.

Az Ipoly-partiak következő ellenfele igencsak komoly múltra tekinthet vissza, hiszen a Tisza kanyarulatánál fekvő kisváros alakulata húsz esztendővel ezelőtt egy idényen keresztül még az első osztály levegőjét is átérezhette, igaz az 1998-as NB I-es kiesést követően nagy hullámvölgybe került, és a névadó szponzor Duna Aszfalt hathatós támogatásával mostanában indult emelkedésnek. A vetélytárs a Bács-Kiskun megyei pontvadászat első helyéért hatalmas küzdelmet vívott a szintén korábban első osztályú kecskemétiekkel, végül 82 megszerzett ponttal diadalmaskodtak a tizenötös mezőnyben. Mindössze egyetlen döntetlen rondít bele a kiemelkedően imponáló mérlegükbe, de azt is még tavaly szeptember elején játszották Kiskunfélegyházán. A gárdában nincs kiemelkedően eredményes játékos, hiszen a legtöbb gólt szerző csatáruk, Juhász László is csupán ötödik a listán 17 találattal, a Duna Aszfalt TVSE együttese sokkal inkább a csapategységéről híres, a szakvezetés is főleg ezt a tulajdonságot emelte ki, amely a bajnoki címig vezette a társaságot.

Kis Károly, a BSE szakmai igazgatója egyelőre igen szűkszavúan nyilatkozott a sorsolásról. Elmondta, hogy a lehető legerősebb ellenféllel néznek farkasszemet, de mindent megtesznek majd, hogy a párharcból ők kerüljenek ki nyertesen. Mivel a második mérkőzést rendezik a Kövi Pál Sportcentrumban, mind a vezetők, mind a játékosok bíznak benne, hogy telt ház előtt, hatalmas szurkolói segítséggel harcolhatják ki a továbbjutást.
Nyilas Elek, a Vác és a Ferencváros egykori válogatott kiválósága, a Tiszakécske szakmai igazgatója egyrészt nagyon sajnálja, hogy sportbarátja, Kis Károly ellen kell csatába vezetnie a tanítványait, és kissé igazságtalannak is érzi a sorsolás kimenetelét. Nem csupán két, kimagasló mutatókkal rendelkező csapat került össze Fortuna szeszélyének köszönhetően, hanem a maga szintjén országosan is rendkívül jó szakmai és infrastrukturális háttérrel büszkélkedő egyesület, amely e szempontok alapján egyaránt megérdemelné az NB III-as szereplést. Az összecsapással kapcsolatban megfogalmazta, nem érzik hátránynak, hogy hazai környezetben lesz az első mérkőzés, igyekeznek olyan előnyt kicsikarni saját otthonukban, amivel a balassagyarmati visszavágón nyugodtabban és magabiztosabban futballozhatnak.
A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Balassagyarmati VSE első mérkőzését június 10-én, 17 órai kezdettel rendezik Tiszakécskén, míg a visszavágóra június 17-én, szombaton, ugyancsak délután 5 órától kerül sor, Balassagyarmaton.

Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése