2016. május 6., péntek

Eldőlhet a Kábel sorsa



Már csak két forduló maradt hátra az NB I/B Keleti csoportjának bajnoki küzdelmeiből, de még éles harc zajlik a kiesés elkerüléséért. E küzdelemben a korábbinál kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek a balassagyarmati férfiak, mivel a legutóbbi fordulóban győztes Törökszentmiklós megelőzte őket, így a tizenkettedik helyre süllyedtek, ami viszont már azt jelentené, hogy búcsúzniuk kellene a másodosztálytól. Ám ha rátekintünk a tabellára, láthatjuk, hogy mivel nagyon tömör az alsóház mezőnye, így akár már most komoly esély kínálkozhat az Ipoly-partiak számára, hogy ne csupán egy pozíciót ugorhassanak előre. Tihanyiék hazai pályán fogadják a közvetlenül előttük álló nyírbátoriakat, azaz ha nyernek, a két gárda helyet cserélhet, ráadásul amennyiben a lajosmizseiek is veszítenek Szegeden – ami papírforma – még előbbre juthatnak. A tét tehát nem kicsi.
-        Játékosaim és én magam is tökéletesen átérezzük a mérkőzés jelentőségét, egyben a mi felelősségünket, ennek a jegyében készültünk egész héten – mondotta Győrffy Sándor, a Kábel SE vezetőedzője. – Még mindig fölöttünk lóg Damoklész kardja, de remélem, már szombat este fél nyolc tájban kikerülhetünk alóla. Ehhez arra a fegyelmezett kézilabdára lesz szükség, mint amit a szegediek ellen nyújtottak a fiúk. A PLER pénteken játszotta esedékes bajnokiját, vagyis a legjobb kilátások szerint Mikita és Vízler játékára egyaránt számíthatunk. Ez azért is lényeges, mert mindkét kettős játékengedélyes erősségünk nagyon jó formát mutatott legutóbb, és remélem pihenten érkezve hozzánk, most is bizonyítják tehetségüket. Két hete nem játszottunk, azaz nagy a meccséhség is a srácokban, bízom benne, ez kedvezően hat a teljesítményükre. Nagyon sok nézőre számítok, remek hangulatra, ami hozzásegíthet bennünket a rendkívül fontos két pont megszerzéséhez.

A Balassagyarmati Kábel SE szakosztályvezetésének tájékoztatása szerint a Nyírbátor elleni szombati, 18 órakor kezdődő mérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók, és várhatóan telt ház előtt játszhatnak a kedvencek.
A készülő keret: Síró, Djukanovics (kapusok), Albert-Tóth, Szabó A., Dóczi, Szabó T., Kajdy, Vízler, Tokai, Bán, Duzsi, Mikita, Bécsi, Tihanyi (mezőnyjátékosok).
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése