2017. október 1., vasárnap

Bravúr a „törököknél”

Törökszentmiklósi Székács – Balassagyarmati Kábel SE 24-25 (13-13)
Törökszentmiklós, 150 néző, vezette: Asztalos, Bárkányi.
Kábel SE: VARGA – NAGY D. 7, Tokai, SZÉKELY 4, Dóczi 2, Albert-Tóth 4, CSUKA 7/1. Csere: Valkusz (kapus), Kajdy, HORVÁTH 1, Kaszás, Tihanyi, Bécsi, Gazdag. Játékos-edző: Horváth Szilárd.
A Székács legjobb dobói: Holló 8/6, Takács 7.
Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1. Kiállítások: 0, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-5, 15. perc: 5-7, 24. perc: 9-10, 33. perc: 14-13, 43. perc: 19-17, 57. perc: 22-24.

Villámrajtot vett az előző fordulóban pihenőnapját töltő kábeles alakulat. Nagy vezérletével négy góllal is elhúztak, valósággal megbabonázva ezzel a házigazdákat. Akik aztán nehezen, de fokozatos léptekkel ébredeztek meglepetésükből, és kihasználva a balassagyarmatiak megingásait, a félidő végére ki is egyenlítettek.

A második félidő első negyedórája is a Takács irányításával lendületet szerző „törökökről” szólt, akik előnyt szereztek, miközben több kisebb-nagyobb hiba ékelődött az Ipoly-partiak gépezetébe. Ám a hajrára ismét összeszedte magát Horváth Szilárd alakulata, Csuka, Albert-Tóth, Nagy és Dóczi találataival fordítottak, és végül elhozták a nagyon fontos két pontot az Alföldről.
Horváth Szilárd: Harcosan játszottuk, remek védekezéssel, Varga kiváló kapusteljesítményével a hátunk mögött. A végjátékban pedig rendkívül összeszedetten kézilabdáztunk, igazán értékes, a jövőben kamatozó győzelmet arattuk egy roppant erős ellenfél otthonában.

Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése